Cumparam tablouri

(ATENTIE !!! Momentan nu achizitionam tablouri ci doar obiecte din aur si argint sau alt metal pretios, indiferent de vechime. Deasemenea cumparam ceasuri vechi de valoare)

 

Suntem un grup de colectionari, pasionati de arta si antichitati! Cumparam tablouri de pictori consacrati. Cumparam tablouri de valoare ! Pentru a exemplifica am postat mai jos un top al celor mai cunoscute 10 picturi din toate timpurile. Bineinteles ca nu la acestea ne referim cand spunem ca noi cumparam tablouri ci la genul de tablouri recunoscute  de un public larg sau pictate de pictori renumiti. Istoria umanitatii este plina de artisti grozavi si extraordinarele lor opere de arta. Exista cateva picturi care au obtinut o faima si recunoastere internationala. In stabilirea popularitatii picturilor din topul nostru,  s-a tinut seama atat de numarul de reproduceri, cat si de recognoscibilitatea fiecarei picturi celebre (i.e. cat de usor pot fi recunoscute). Operele din topul de mai jos poarta semnatura unor pictori celebri si apartin celor mai importante stiluri si curente din istoria artei. Topul cuprinde picturi in ulei si tempera, pe lemn, panza si ipsos. Acest clasament nu include picturi abstracte, nici picturi celebre romanesti. O confirmare a valorii inestimabile a acestor capodopere o constituie si preturile la care acestea s-au vandut sau la care au fost estimate, ele aflandu-se printre cele mai scumpe picturi din lume.

1. Mona Lisa (Gioconda), de Leonardo da Vinci

Cumpar Tablouri - Leonardo da VinciMona Lisa – cunoscuta si sub numele de “Gioconda” – este o pictura celebra a artistului italian Leonardo da Vinci, realizata intre anii 1503 – 1506, in timpul Renasterii, la Florenta (Italia). Aceasta pictura reprezinta o femeie cu expresie ganditoare si un suras enigmatic, abia schitat. Ambiguitatea expresiei faciale, monumentalitatea compozitiei, modelarea subtila a formelor si atmosfera iluzorie sunt calitati inedite ce au contribuit la fascinatia si studierea continua a acestei lucrari. Mona Lisa este cea mai renumita opera din istoria picturii si este si cea mai recognoscibila (cel mai usor de recunoscut) pictura din lume. Putine alte tablouri celebre au fost atat de mult reproduse, discutate si caricaturizate ca Mona Lisa. In prezent, tabloul este expus la Muzeul Luvru din Paris, fiind atractia principala pentru orice vizitator. Mona Lisa este o pictura in ulei pe lemn de plop cu dimensiunea de 77 cm x 53 cm. Caracteristica principala a portretului este surasul enigmatic. O alta caracteristica interesanta este ca fundalul nu este uniform, partea din stanga este evident la un nivel mai jos decat in dreapta.

2. Cina cea de Taina, de Leonardo da Vinci

Leonardo_da_Vinci_Cina_Cea_De_Taina “Cina cea de Taina” este o pictura murala a lui Leonardo da Vinci, realizata in secolul al 15-lea. Aceasta opera este una din cele mai celebre picturi din istoria universala a artelor si se gaseste in biserica dominicana “Santa Maria delle Grazie” din Milano. Opera masoara 460 cm x 880 cm si a fost executata in tempera si ulei, aplicate pe un strat dublu de ipsos. Pictura reprezinta scena biblica a Ultimei Cine a Domnului Iisus Hristos, asa cum este descrisa in Evanghelia dupa Ioan (13:21), redand reactiile diferite ale Apostolilor Sai, dupa ce Iisus anuntase ca unul dintre discipolii Sai Il va trada. Cea mai mare parte dintre personajele picturii sunt atat de precis si complet construite, incat ar putea fi desprinse pentru a figura ca niste portrete independente, desi integrarea lor in ansamblu este perfecta.

3. Pictura Capelei Sixtine din Vatican, de Michelangelo

Cupola_Capela_Sixtina

Cupola Capelei Sixtine – Michelangelo Buonarroti Datorita talentelor extraordinare ale geniului italian Michelangelo Buonarroti, Capela Sixtina din Vatican a devenit una dintre cele mai faimoase galerii de arta din intreaga lume. Cupola Capelei Sixtine a fost pictata de artist in 4 ani (1508 – 1512). Desi ar fi trebuit sa picteze figurile celor 12 Apostoli, cand lucrarea a fost desavarsita cuprindea peste 300 de figuri pe o suprafata de aproape 500 de metri patrati. Fasia centrala (si cea mai inalta) a cupolei cuprinde 9 cadre in care sunt pictate in fresca scene din Geneza. Cea mai cunoscuta scena este “Crearea lui Adam“, care reprezinta relatarea biblica in care Dumnezeu ii da viata primului om, Adam. In cadrele laterale din jurul fasiei mediane sunt reprezentati 7 profeti si 5 sibile Michelangelo_Crearea_Lui_Adam(sibilele au anuntat venirea lui Hristos, chiar daca erau pagane). Pe panzele si deschizaturile in forma de arc de deasupra ferestrelor, Michelangelo a pictat “Strabunii lui Hristos” de Abramo a Giuseppe. Pe coloanele laterale, deasupra nudurilor pictate cu bronz in fresca sunt ilustrate 4 scene din Vechiul Testament, care fac aluzie la promisiunea mesianica: “Sarpele de bronz”, “Pedepsirea lui Adam”, “David si Goliat”, “Judith si Holofernes”. Artistul a folosit culori vii care, dupa renovarea Michelangelo_Fresca_Judecata_De_ApoiCapelei intre 1981 si 1994, si-au recapatat in intregime stralucirea. O alta pictura celebra din Capela Sixtina o reprezinta tot o opera a maestrului Michelangelo: “Judecata de Apoi” – pictura de pe peretele altarului -, in care actul final al istoriei omenirii este infatisat ca o inspaimantatoare tragedie cosmica, umanitatea apare disperata si indurerata, cutremurata de perspectiva condamnarii vesnice. Partea centrala a acestei picturi – detaliul numit “Hristos Judecator” – este cea mai renumita scena din acest tablou, care Il infatiseaza pe Domnul Iisus cu mana dreapta ridicata in semn de amenintare.

4. Fata cu un cercel de perla, de Johannes Vermeer

Cumpar Tablouri - Johannes Vermeer

Fata cu un cercel de perla – Johannes Vermeer “Fata cu un cercel de perla” este o capodopera absoluta a pictorului olandez Johannes Vermeer, care mai este numita si “Mona Lisa Nordului” sau “Mona Lisa olandeza“. Aceasta opera – pastrata azi in Galeria Mauritshuis din Haga – este un portret al unei fete, care are un cercel dintr-o perla in forma de strop de lacrima. Lipsa background-ului (aceasta opera are un fundal foarte intunecat, apropiat de negru) ii creeaza acestei picturi un puternic efect tridimensional si ii stabileste puncul de focalizare in cercelul de perla. Acest portret este realizat in stil baroc, folosind lumina in mod uimitor. Aceasta pictura foarte celebra apare in unele filme, nuvele, intr-o opera, in jocuri video si in spectacolul de televiziune “Total Drama World Tour”.

5. Nasterea lui Venus, de Sandro Botticelli

Nasterea_lui_venus_sandro_botticelliNasterea lui Venus – Sandro Botticelli Pictura “Nasterea lui Venus” a artistului italian Sandro Botticelli este una dintre cele mai recognoscibile imagini din istoria artei. Aceasta opera – realizata prin 1486 cu tempera pe panza – are dimensiunile 172,5 cm x 278,5 cm si este pastrata azi in Galeria Uffizi din Florenta. Opera infatiseaza pe Venus – zeita romana a dragostei, frumusetii si fertilitatii – iesind din mare ca o femeie matura si sosind la mal, asa dupa cum este infatisata nasterea ei in mitologia clasica. Aceasta este o imagine fantastica, intrucat greutatea zeitei este deplasata prea departe fata de piciorul stang pentru a putea fi sustinuta.

6. Crini de apa, de Claude Monet

Crini_De_Apa_Claude_MonetCrini de apa – Claude Monet “Crini de apa” (“Water Lilies” sau “Nympheas“) este o serie de aprox. 250 de picturi in ulei ale impresionistului francez Claude Monet. Aceste opere infatiseaza gradina de flori a artistului de la Giverny si au fost centrul productiei sale artistice in ultimii sai 30 de ani de viata. Multe dintre aceste opere au fost pictate in timp ce Monet suferea de cataracta. Aceste picturi sunt afisate in muzee din intreaga lume: Muzeul Marmottan Monet din Paris, Muzeul Metropolitan de Arta din New York, Muzeul National din Wales, etc. Picturile din seria “Crini de apa” sunt foarte apreciate – “Bazinul cu nimfe” s-a vandut pentru 41 milioane de lire sterline.

7. Bal la Moara de la Galette, de Pierre-Auguste Renoir

bal_la-moara-de-la-galette-pierre-auguste-renoirBal la moara de la Galette – Pierre-Auguste Renoir “Bal la moara de la Galette” este o pictura impresionista in ulei pe panza din 1876 a artisului francez Pierre-Auguste Renoir. Aceasta se gaseste in Muzeul d’Orsay din Paris. Pictura infatiseaza o dupa-amiaza de duminica obisnuita la Moara de la Galette din districtul Montmartre din Paris. La sfarsitul secolului 19, muncitori parizieni se gateau si isi petreceau timpul acolo dansand, band si mancand prajituri frantuzesti numite “galette“. “Bal la moara de la Galette” este a 5-a pe lista celor mai scumpe picturi vandute vreodata.

8. Noaptea instelata, de Vincent van Gogh

Cumpar Tablouri - Van GoghNoaptea instelata – Vincent van Gogh O alta pictura faimoasa in intreaga lume este “Noaptea instelata” – cea mai buna opera a artistului olandez post-impresionist Vincent van Gogh. Pictata in 1889 in ulei pe panza, aceasta pictura este una dintre cele mai usor de recunoscut si cele mai replicate si mai cautate din lume. In prezent se afla in Muzeul de Arta Moderna din New York City. Pictura infatiseaza privelistea vazuta noaptea de la fereastra camerei artistului din sanatoriul in care era internat, desi a fost pictata din memorie in timpul zilei. Partea centrala arata satul Saint-Remy sub un cer involburat, privit din azilul de la nord.

9. Persistenta memoriei, de Salvador Dali

Cumpar Tablouri - Salvador DaliPersistenta memoriei – Salvador Dali (Sursa foto: wikipedia) Una dintre cele mai renumite picturi din lume este “Persistenta memoriei” – cea mai faimoasa creatie a pictorului spaniol Salvador Dali si una dintre cele mai recognoscibile picturi ale sale. Realizata in 1931 in ulei pe panza, pictura se gaseste la Muzeul de Arta Moderna din New York. Este foarte larg recunoscuta si este frecvent referita in cultura populara. “Persistenta memoriei” este o binecunoscuta pictura suprarealista, ce a introdus imaginea ceasului de buzunar “moale, care se topeste”, intr-un peisaj foarte sever. Aceasta imagine condenseaza teoria lui Dali de “moliciune” si “duritate”. Unii au presupus ca ceasurile moi simbolizeaza relativitatea spatiului si a timpului, dar Dali a afirmat ca aceste ceasuri nu sunt inspirate de Teoria Relativitatii a lui Albert Einstein, ci de perceptia suprarealista a branzei Camembert care se topeste la soare.

10. Rondul de noapte, de Rembrandt

Cumpar Tablouri - RembrandRondul de noapte (Rembrandt) “Rondul de noapte” este numele obisnuit al celei mai faimoase opere a pictorului olandez Rembrandt Harmenszoon van Rijn. Pictata intre anii 1640 – 1642, in ulei pe panza, aceasta pictura (decupata pentru a incapea in noua pozitie) se gaseste in Rijksmuseum din Amsterdam. Titlul original al picturii este “Compania militieneasca a capitanului Frans Banning Cocq si locotenentului Willem van Ruytenburch” (denumita gresit “Rondul de noapte” intrucat lacul protector s-a intunecat in timp). Opera infatiseaza un grup de militieni (archebuzieri) iesind dintr-o curte intunecoasa in lumina orbitoare a soarelui. Pictura “Rondul de noapte” este renumita pentru 3 elemente: dimensiunile sale colosale (363 cm x 437 cm), utilizarea eficienta a luminii si a umbrei, si senzatia de miscare a ceea ce trebuia sa fie, in mod traditional, un portret militar static. In Occident, “Rondul de noapte” este a 4-a cea mai renumita pictura, dupa “Mona Lisa”, “Cina cea de Taina” si “Cupola Capelei Sixtine”. Aceasta pictura celebra este reprodusa frecvent in picturile in ulei si a inspirat melodii clasice si rock, temele a doua filme.

Cumparam tablouri de pictori consacrati.

Cumparam tablouri de valoare !

Cumparam tablouri de valoare


Retineti ca pentru moment nu cumparam obiecte de mobilier, tablouri sau alte obiecte vechi decat daca sunt din metale pretioase. Cumparam ceasuri vechi de valoare.

Pentru orice informatii ai la dispozitie:

Pagina de Contact

– Telefon: 0731.11.33.55

– Telefon: 0720.33.66.99

Pagina de Facebook

Site-uri partenere:

Cumparam diamante si ceasuri –  Cumparam aur, argint, cupru  –  Magazin online ceasuri

Comments are closed.